Elk jaar bezoeken duizenden Anne-fans Prince Edward Island. Maar ook een nietsvermoedende toerist kan niet om Anne heen. Overal op het eiland kom je haar tegen, de boeken maar ook heel veel merchandise. Bovendien zijn er diverse historische plekjes die kunnen worden bezocht zoals Green Gables.

Green Gables Heritage Place
Point Prim lighthouse

Prince Edward Island, meestal afgekort tot PEI; is een provincie van Canada en tevens de naam van het hoofdeiland van deze provincie; beide zijn vernoemd naar Eduard, hertog van Kent. De provinciehoofdstad is Charlottetown. Prince Edward Island grenst in het westen aan New Brunswick (sinds 1997 zijn beide provincies met de Confederation Bridge met elkaar verbonden), in het zuiden aan Nova Scotia en in het noordoosten aan Newfoundland en Labrador.

De provincie Prins Edwardeiland heeft een totale oppervlakte van 5683,91 km, waarmee het de kleinste van Canada’s dertien deelgebieden is. Het hoogste punt ligt op slechts 152 m boven zeeniveau. De provincie telt 138519 inwoners (2006).

Charlottetown
Lupines bloeien volop

French River Prince Edward Island
French River
Springbrook

This website has been created and published by HIP. Permission for the use of images has been asked for with their owners.