Megan Follows was zestien jaar toen ze de rol van Anne kreeg. Er deden 3.000 meisjes auditie, waaronder Schuyler Grant (Diana).

Sinds Anne of Green Gables speelde Megan in diverse tv-series waaronder Brothers & Sisters, Law & Order en The X-files. Meest recentelijk zagen we Megan in Reign op Netflix. Hierin speelt ze de rol van Queen Catherine, de schoonmoeder van Mary, Queen of Scots. Megan is moeder van twee inmiddels volwassen kinderen.

Schuyler Grant deed auditie voor de rol van Anne maar werd de geliefde beste vriendin Diana Barry. Schuyler studeerde aan Columbia University en speelde nog een aantal jaar in de soap All My Children. Ze opende in 2002 een kleine yoga studio in New York. Inmiddels is Schuyler voltijd yogadocent met veel bekendheid, woonachtig in Californië en moeder van drie dochters. www.schuylergrant.com

Jonathan Crombie was zeventien jaar oud toen hij de rol van Gilbert Blythe kreeg. Hij heeft na deze rol nog veel geacteerd en hij was zes jaar lang de stem van Benjamin Bear. Maar Gilbert bleef zijn bekendste werk, hij was daar trots op en sprak er met plezier over met fans. Jonathan was slechts 48 jaar oud toen hij in 2015 plotseling overleed aan een hersenbloeding. Hij was niet getrouwd en had geen kinderen. Tijdens zijn uitvaart vertelde zijn zus Robin dat hij al in de veertig was toen hij openlijk uitkwam voor zijn homosexualiteit.

Colleen Dewhurst werd geboren op Prince Edward Island en groeide op met het boek Anne of Green Gables, haar moeder las het haar voor. Tijdens haar gevierde carrière won ze twee Tony’s (voor haar rollen in de toneelstukken All the Way Home end A Moon for the Misbegotten) en vier Emmy’s. O.a. voor haar rol als Avery Brown; moeder van Murphy Brown. Ze werd voor haar rol als Marilla twee keer voor een Emmy genomineerd. Ze was pas 67 jaar oud toen ze in 1991 overleed.

Richard Farnsworth groeide op in Los Angeles en was zeventien toen hem gevraagd werd paard te rijden in een film. Dit was het begin van zijn carrière als stuntman. Pas 30 jaar later maakte hij de overstap naar acteerwerk. Hij werd een groot acteur en ontving twee maal een Oscar nominatie en een ster op de Walk of Fame. De laatste Oscar-nominatie was in 2000 voor The Straight Story. Hij was op dat moment de oudst genomineerde ooit voor ‘beste acteur’. Niet lang daarna pleegde Farnsworth zelfmoord na een ongeneeslijke kankerdiagnose.


This website has been created and published by HIP. Permission for the use of images has been asked for with their owners.